Back to top

El Congrés tomba el decret de romanents del govern espanyol

L'alcalde de Reus considera urgent que es redacti un nou decret i que es doni el màxim de llibertat als ajuntaments per disposar del superàvit que s'han generat en els darrers exercicis.

Primera derrota del govern de PSOE i Unidas Podemos en seu parlamentària. La cambra baixa de l'estat espanyol ha tombat el decret de romanents dels ajuntaments que havia presentat el govern central. Només les dues formacions hi han votat a favor i s'han quedat sols defensant la iniciativa que tenia la intenció de quedar-se amb el superàvit dels Ajuntaments. 

Precisament Reus era un dels municipis que havia participat de les converses amb una cinquantena més ciutats de tot l'estat. Carles Pellicer, l'alcalde, assegura que cal que els romanents municipals es quedin als consistoris. Demana que els 5.000 milions que hi ha al fons de contingències puguin repartir-se sense necessitat de prendre els estalvis als ajuntaments. 

Carles Pellicer

En el cas de la capital del Baix Camp, això hauria de permetre tirar endavant les mesures extraordinàries del pla de reactivació econòmica. Per tot plegat demana que es faci un nou decret. 

Paraules clau: