Back to top

Conscienciar els infants de Reus sobre la reutilització amb un mercat de bescanvi

Durant dos dies, La Palma ha acollit prop de 500 nens i nenes que han estat intercanviant les coses de segona mà que ells mateixos han portat

Diversos centres educatius de la ciutat han treballat la reutilització d'objectes a través d'un mercat de bescanvi entre la canalla. Durant dos dies, La Palma ha acollit prop de 500 nens i nenes que han estat intercanviant les coses de segona mà que ells mateixos han portat. Els alumnes no només han après aquest sistema d'economia circular sinó també han treballat les relacions personals entre ells. 

L'objectiu principal del Mercat de Bescanvi Escolar, organitzat per la regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, és sensibilitzar a la canalla sobre la prevenció de residus. D'aquesta manera, els alumnes han portat alguns objectes i els han intercanviat entre ells per fomentar la seva reutilització

Treballar les relacions socials

Primer els alumnes han passat per totes les taules i han apuntat en un full els objectes que els hi han agradat, el nom del nen o nena i també l'escola a la qual pertany per després posar-se en contacte i fer una oferta. Així, els alumnes no només reflexionen sobre donar una segona vida als objectes. També treballen les relacions socials donat que molts d'ells no es coneixen abans de fer la transacció. 

El Mercat de Bescanvi Escolar és una de les activitats emmarcades dins del programa d'educació ambiental a les escoles per fomentar els Objectius de Desenvolupament Sostenible com la Diada pel Clima celebrada el passat d'octubre o una jornada de Let's Clean Up, que es durà a terme el mes de maig.

Paraules clau:

Notícies relacionades