Back to top

El Consell Comarcal reclamarà que no es tramitin més parcs eòlics

Primeres reaccions polítiques al projecte de Parc Eòlic de Vilabella. Tal com els hi avançàvem ahir en exclusiva l'inici de la tramitació d'aquesta instal•lació entre els municipis de Riudecanyes i Riudecols, el Consell Comarcal del Baix Camp ha fet un pas endavant. I aquesta tarda aprovarà en plenari una moció per instar a la Generalitat que aturi els projectes de mini parcs eòlics que estan actualment damunt de la taula
Moció en contra Parcs Vilabella Consell Comarcal Baix Camp

Els grups comarcans de la CUP, Esquerra Republicana i el PDeCat han presentat una moció conjunta en el plenari del Consell Comarcal del Baix Camp per tal demanar al govern català que estableixi una moratòria en la tramitació dels nous projectes d'energia eòlica fins que es replantegi i s'aprovi un nou pla de l'energia en clau de país.

Aquesta moció sorgeix arran de l'inici de la tramitació del micro parc de Vilabella, previst entre els termes municipals de Riudecols i Riudecanyes. Una futura instal·lació que comptarà amb cinc aerogeneradors que tindran una potència de 10 megawatts. El Parc de Vilabella tan sols ha iniciat el seu recorregut entre els diferents estrats de l'administració, ja que l'estudi d'impacte ambiental sobre la línia d'evacuació- que hauria de connectar el parc amb l'empresa subministradora d'energia de Reus-, està en fase de consulta i ja té detractors al territori. Des dels ecologistes que formen Delterpa i el Gepec com també el consistori de Riudoms.

Tots ells coincideixen que la comarca està prou castigada i que produeix una part més que significativa d'energia. Sinó hi ha cap imprevist la moció té tots els números d'aprovar-se perquè els tres grups polítics sumen majoria en l'ens comarcal. Els alcaldes de Riudecanyes i Riudecols, ambdós del PDecat, veuran com companys de partit intenten aturar un projecte al qual ells donen suport.