Back to top

El Consell d'Infants de Reus demana millorar l'entorn escolar i fer una ciutat jugable

Aquestes són algunes de les moltes propostes que el Consell d'Infants 2022, a partir de l'Audiència Pública que s'ha fet aquest matí al Saló de Plens de l'Ajuntament

Més bancs, jocs pintats al terra, zones de pícnic i descans per poder berenar entre amics i amigues i pares i mares, jardineres, voreres amples i parcs amb arbres. Aquestes són algunes de les moltes propostes que el Consell d'Infants 2022, a partir de l'Audiència Pública que s'ha fet aquest matí al Saló de Plens de l'Ajuntament, ha traslladat al consistori. El tema de debat d'enguany ha estat com millorar l'entorn escolar en una ciutat jugable i aquesta Audiència ha estat la de la represa, ja que ha recuperat la presencialitat després de la situació sanitària viscuda arran de la pandèmia.

La sessió ha estat presidida per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa de la ciutat, Noemí Llauradó, acompanyats pel regidor Daniel Recasens, d'Educació, i la regidora Marina Berasategui, d'Urbanisme. També hi han pres part els portaveus de tots els grups municipals per tal de prendre nota de les propostes dels infants.

L'alcalde ha volgut agrair a tots i totes les participants les seves aportacions per aconseguir "una ciutat amicable i amable, perquè és molt important per a totes les persones, tinguin l'edat que tinguin", una opinió compartida per la vicealcaldessa que, ha volgut remarcar la importància de sentir la veu dels infants i joves "perquè teniu criteri i sou el futur, però també el present, d'aquesta ciutat". 

24 escoles participants

Els consellers que han participat a la sessió són alumnes de 5è de les escoles francesa de Reus Marguerite Yourcenar, Mowgli, Els ganxets, Marià Fortuny, Rubió i Ors, La Salle, Teresa Miquel, General Prim, Sant Josep, Joan Rebull, Isabel Besora, Cèlia Artiga, Misericòrdia, Puigcerver, Sant Bernat Calbó, Montsant, Alberich i Casas, Rosa Sensat, Maria Cortina, Prat de la Riba, La Vitxeta, Eduard Toda, Maria Rosa Molas i Sant Pau. En total, doncs, hi han participat 24 escoles.

El programa Infants Ciutadans està promogut des de la Regidoria d'Educació i se centra en l'alumnat de 5è de primària de les escoles inscrites. Cada curs es proposa un tema sobre el qual demanar l'opinió dels infants i promoure així en el sí de les escoles espais de reflexió al voltant d'un àmbit en el qual el govern de la ciutat té molt d'interès en millorar, i per tant està obert a escoltar i incorporar la mirada de tota la ciutadania. Per això compta amb la col·laboració professional d'una altra regidoria que està més vinculada al centre d'interès proposat. Enguany l'encàrrec que s'ha fet als infants ha estat com millorar els centres cívics la participació ciutadana dels infants, i s'ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

Infants Ciutadans, el programa implantat des de l'any 1998 a Reus i impulsat en els últims anys pel Pla Educatiu d’Entorn, amb l'objectiu de promoure la participació activa dels alumnes de les escoles de la ciutat en la construcció, el desenvolupament i la millora de Reus, ha fet enguany un pas més en els seus objectius amb la voluntat que els infants, a més de fer aportacions per millorar la ciutat, facin una reflexió a l'entorn de la participació. Es pretén que els alumnes aprenguin a participar participant; i que dissenyin la seva pròpia experiència de diàleg, reflexió i presa de d'acords, que ha de culminar amb la recollida de propostes amb relació al tema que es treballa.

Els objectius del programa i del nou enfoc s'emmarquen en les línies que estableixen el Reglament Municipal de Participació Ciutadana, el Pla Estratègic de Participació Ciutadana que el desenvolupa i el Pla d'Acció Municipal Reus 2019-202

Paraules clau:

Notícies relacionades