Back to top

El Consell de la Cultura de Reus serà una realitat a la tardor

El nou òrgan, contemplat al Pla d'Acció Municipal, ha de servir per analitzar i fer seguiment del calendari cultural actual de la ciutat però també per formular noves propostes.

L'embrió del Consell de la Cultura serà una primera reunió a inicis d'aquesta tardor amb les més de 300 persones que han estat triades per l'equip de Reus Cultura per la seva implicació en diferents disciplines. Una tria que, tal com s'apunta des de la regidoria, busca l'equitat entre gèneres, diferents edats i procedències. També comptarà amb reusencs que, de forma voluntària, s'han apuntat a la borsa de participació ciutadana. D'aquesta trobada inicial, sorgirà el consell, que estarà format per una seixantena de membres. 

Divisió en comissions

Un cop constituït, aquest grup s'articularà en comissions més reduïdes que treballaran propostes pels diferents àmbits culturals presents a la ciutat. També analitzaran i fiscalitzaran els cicles, actes i esdeveniments que ja es duen a terme actualment. Tot plegat es posarà en comú en les reunions que mantindrà el Consell com a mínim tres cops l'any. 

La meitat d'aquesta seixantena de membres es renovarà cada dos anys, tal com marca el reglament de Participació Ciutadana del consistori.  

Paraules clau:

Notícies relacionades