Back to top

El Consell Municipal de la Cultura, cada cop més a prop

Aquest cap de setmana han estat convocades 100 persones vinculades al món cultural de la ciutat, per poder triar les 20 que formaran part de l'aparell.

En una fase prèvia, van establir-se les bases del Consell Municipal de la Cultura. Ara, s’ha convocat un centenar de ciutadans del sector cultural, per tal de definir qui seran els 20 membres que entraran a formar part d’aquest òrgan de la cultura a Reus. Un gran grup plenari que s’ha buscat que fos intergeneracional, paritari i amb representants de les diferents branques, perquè la representació final també ho sigui.

Aquest aparell haurà d’assessorar el govern en matèria de cultura, participar en el disseny, avaluació i seguiment d’activitats culturals i donar suport a la creació artística reusenca. És una iniciativa que va en la línia de la ciutat participativa que s’impulsa des del consistori, amb la idea que tots els àmbits de la societat comptin amb un òrgan de participació ciutadana. En aquest cas, de persones compromeses amb la cultura que representin el total de la ciutadania.

Després d’aquesta sessió de treball, vindrà la constitució formal del consell com un òrgan d’acompanyament a la tasca cultural del consistori. Abans, però, caldrà aprovar el seu reglament i posar-lo en comú amb la resta de grups municipals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades