Back to top

El conseller Argimon inaugura el centre terapèutic per a l'Alzheimer de Reus

Aquest 21 de setembre, coincidint amb la commemoració del dia Mundial de l'Alzheimer, s'ha inaugurat la instal·lació promoguda per la Fundació Rosa María Vivar.

La Fundació Rosa María Vivar, aquest dimarts 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, ha celebrat l’acte d’inauguració oficial de les noves instal·lacions del Centre Terapèutic per a l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria. L’acte ha estat presidit pel conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, acompanyat de Margarita Oliva, presidenta de la Fundació. 

El projecte va néixer l’any 2018 per donar solució a les necessitats d’espai que patia en aquell moment l’Associació d’Alzheimer i altres trastorns neurocognitius de Reus i Baix Camp. 

Inauguració centre Alzheimer

Gràcies a les aportacions del seu Patronat, així com la col·laboració generosa de diverses empreses i institucions del territori, va ser possible engegar la construcció del nou Centre Terapèutic per l’Alzheimer i la Unitat de la Memòria. Acomplint un calendari molt exigent, el febrer de 2019 la Fundació inicia les obres al terreny cedit per l’Ajuntament de Reus amb el suport unànime del Ple. Les obres van culminar al final de l’estiu del mateix any, amb els estàndards més alts de qualitat i funcionalitat, gràcies a l’impuls determinant de la Fundació “la Caixa”. 

El resultat ha estat un edifici singular a Reus de més de 1.000 m2, amb una inversió valorada en gairebé 2,5 milions d’euros. Un centre especialment dissenyat per potenciar el benestar dels seus usuaris mentre realitzen les teràpies no farmacològiques més innovadores, la cuina taller, gimnàs adaptat, horts terapèutics i d’aromateràpia, entre d’altres.

El centre es va posar en funcionament el 20 de desembre de 2019 i actualment, l’Associació d’Alzheimer atén a 140 usuaris i gestiona a un equip d’una trentena de professionals multidisciplinars.

Paraules clau:

Notícies relacionades