Back to top

Consells per adaptar-se al canvi d'hora

Aquest cap de setmana hem de fer el canvi d'hora a l'horari d'hivern. Us deixem alguns consells per adaptar-nos al nou horari

Aquest cap de setmana hem de fer el canvi d'hora a l'horari d'hivern i a les 3.00 h de la matinada seran les 2.00 h. Aquest avançament de l'hora pot provocar alguns desajustaments al nostre organisme, com l'alteració de les nostres rutines de son, o l'aparició de fatiga.

Així doncs, des de Doctoralia, la doctora Vilasánchez ens ofereixen una sèrie de consells per ajudar a adaptar-nos al canvi horari d'aquest cap de setmana:

  • No angoixar-se: Si els primers dies ens sentim més irritables, cansats o somnolents, vegem-ho com una cosa temporal que durarà uns dies fins que ens adaptem. Per això, podem fer activitats més relaxants que ens facin sentir millor, com la relaxació, meditació o ioga.
  • Anar modificant a poc a poc els horaris dels àpats: Durant la setmana prèvia al canvi d'hora, podem començar a avançar els àpats: Primer, un quart d'hora abans, després mitja hora i finalment tres quarts, amb la finalitat d'arribar més adaptats. Això és especialment important en nadons i persones grans, que són a qui més els costa el canvi.
  • Preparar el son els primers dies: Amb el canvi horari haurem d'anar a dormir abans, així que per tenir son a la nit podem no fer migdiada els primers dies, evitar les begudes estimulants dues hores abans d'anar a dormir i ser previsors, avançant progressivament l'hora de dormir la setmana anterior.
  • Fer exercici físic: No és recomanable fer activitat física just abans d'anar a dormir, però sí durant el dia.
  • Evitar la utilització de dispositius tecnològics: És una activitat estimulant que no ens permetrà descansar. Per això, és important evitar-ne l'ús durant les dues hores abans d'anar a dormir.
  • Relaxar-se: Podem recórrer a banys relaxants i, fins i tot, promoure un ambient que indueixi al son amb la utilització de llums d'intensitat baixa.

Paraules clau:

Notícies relacionades