Back to top

Consells per adaptar-se al canvi d'hora

Aquest cap de setmana toca fer el canvi d'hora i a les 2.00 h de la matinada de la nit del 26 al 27 de març, seran les 3.00 h

Aquest cap de setmana toca fer el canvi a l'horari d'estiu i a les 2.00 h de la matinada de la nit del 26 al 27 de març, seran les 3.00 h. Aquest avançament de l'hora pot provocar alguns desajustaments al nostre organisme, com l'alteració de les nostres rutines de son, o l'aparició de fatiga.

Així doncs, des de Doctoralia, la doctora Vilasánchez ens ofereixen una sèrie de consells per ajudar a adaptar-nos al canvi horari d'aquest cap de setmana:

  • No angoixar-se: Si els primers dies ens sentim més irritables, cansats o somnolents, vegem-ho com una cosa temporal que durarà uns dies fins que ens adaptem. Per això, podem fer activitats més relaxants que ens facin sentir millor, com la relaxació, meditació o ioga.
  • Anar modificant a poc a poc els horaris dels àpats: Durant la setmana prèvia al canvi d'hora, podem començar a avançar els àpats: Primer, un quart d'hora abans, després mitja hora i finalment tres quarts, amb la finalitat d'arribar més adaptats. Això és especialment important en nadons i persones grans, que són a qui més els costa el canvi.
  • Preparar el son els primers dies: Amb el canvi horari haurem d'anar a dormir abans, així que per tenir son a la nit podem no fer migdiada els primers dies, evitar les begudes estimulants dues hores abans d'anar a dormir i ser previsors, avançant progressivament l'hora de dormir la setmana anterior.
  • Fer exercici físic: No és recomanable fer activitat física just abans d'anar a dormir, però sí durant el dia.
  • Evitar la utilització de dispositius tecnològics: És una activitat estimulant que no ens permetrà descansar. Per això, és important evitar-ne l'ús durant les dues hores abans d'anar a dormir.
  • Relaxar-se: Podem recórrer a banys relaxants i, fins i tot, promoure un ambient que indueixi al son amb la utilització de llums d'intensitat baixa.

Paraules clau:

Notícies relacionades