Back to top

Consells perquè Sant Joan no es converteixi en un infern per a la nostra mascota

El soroll dels petards pot causar pànic i ansietat als animals, fet per què les entitats animalistes demanen empatia i responsabilitat durant la revetlla. Ara bé, si la teva mascota és de les que ho passa fatal amb la pirotècnia, pots seguir algunes recomanacions per minimitzar-ne els efectes.

Sant Joan és sinònim de petards, una diversió que els animals o inclús persones amb certes de patologia no gaudeixen. Estrès, atacs d'ansietat o pànic, autolesions, o inclús atacs de cor. Sòn alguns dels efectes que produeixen els petards en els animals.

Les entitats animalistes demen comprensió i empatia

Tot plegat fa que pels voltants de Sant Joan, es generi cert rebuig cap aquesta tradició en alguns àmbits de la societat. És per això que les entitats animalistes del territori demanen responsabilitat i empatia a l'hora de tirar petards.

La majoria d'aquest col•lectiu ha de canviar la seva rutina durant aquestes festes per cuidar dels animals o les persones propenses a aquest malestar i és per això proposen algunes alternatives per fer de les revetlles, unes festes més inclusives com establir zones lliures de petards o fomentar l'ús de pirotècnia lluminosa.  

Una voluntària de SOSCanicat acaronant el seu gos

Consells per al teu gos durant la revetlla de Sant Joan

Ara bé, si la teva mascota és de les que pateix amb el so dels petards, pots seguir alguns consells perquè Sant Joan no es converteixi en un infern pel teu animal.

1. Tenir l'animal ben identificat

La revetlla de Sant Joan és una de les nit on s'escapen més gossos. Quan estan espantats i no saben el que passa, la seva primera reacció és fugir així que tenir l'animal amb el seu correspont xip, facilitarà la seva identificació si es dóna el cas.

2. Fer llargues passejades durant la tarda prèvia a la revetlla

Si cansem el nostre animal previament, haurà gastat molta de la seva energia i per tant serà més fàcil controlar el neguit que li pugui sorgir pels efectes de la pirotècnia.

La Cora, una gossa recatada per l'Associació Cor Animal

3. Adequar la casa per donar més seguretat a la teva mascota

Abaixar persianes, tancar finestres, inclús deixar la ràdio o el televisor encesos són algunes de les coses que es poden fer per intentar amagar el so dels petards. També es recomana adequar un petit espai al lloc de la casa on se sentin menys els petards.

4. Parla amb el teu veterinari

Si la teva mascota és de les que ho passa fatal per Sant Joan, sempre pots donar-li algun tipus de medicació. Això si, sempre sota prescripció veterinària.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades