Back to top

El conservatori de Reus aposta per la música moderna i el jazz

És una iniciativa de la Diputació de Tarragona per a fer els seus conservatoris més accessibles i oberts a nous talents.

El conservatori de música de Reus vol ampliar el seu ventall formatiu de cara al curs vinent. Fins al moment la seva oferta se cenyia a la música clàssica, però a partir d'aquest setembre s'impartirà formació en música moderna i jazz a través d'assignatures com guitarra o baix elèctric, improvisació per a pianistes o història del jazz.

Però el primer pas d'aquesta nova oferta, la veurem ben aviat en acció, i és la creació d'una Big Band formada per estudiants de música, que actualment està buscant una vintena de components de tota la demarcació i que té previst realitzar tres concerts abans del proper estiu.

Amb aquesta ampliació de l'oferta, l'objectiu de la Diputació juntament amb el Departament d'Educació de la Generalitat és poder posar en marxa en els pròxims anys el primer Grau professional de música moderna i jazz de la demarcació.

Aquesta incorporació al conservatori de Reus i posteriorment a la resta de conservatoris de la Diputació suposarà oferir la possibilitat d'incloure noves expressions artístiques i nous públics, obrir els conservatoris a més gent i fer-los uns estudis públics i més accessibles així com arrelar als joves al territori oferint.los la possibilitat de cursar aquests estudis a la demarcació 

Big Band

big band

La nova Big Band escolar estarà dirigida per Miquel Àngel Cordero i Albert Garcia i integrada per 17 músics i 1 o 2 cantants: bateria, saxo alt (2), saxo tenor (2), saxo baríton (1), trombó (3), trombó baix (1), trompetes (4), contrabaix (1), guitarra elèctrica (1), piano (1) i 1 o 2 cantants. La nova formació assajarà els dissabtes al matí des del gener fins a l'abril 

Inscripcions a la Big Band 

De moment, el conservatori de Reus arrenca avui les inscripcions per a reclutar artistes per a aquesta nova formació que començarà a assajar tots els dissabtes a partir del 15 de gener. A través de la seva web és pot formalitzar la inscripció. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades