Back to top

El Consorci d'Aigües de Tarragona engega la primera planta d'ozó de Catalunya

El Consorci d'Aigües de Tarragona compta amb la primera planta de Catalunya que funciona amb ozó. D'aquesta manera s'elimina l'ús del clor en el tractament d'aigua per millorar-ne la qualitat. El canvi també permetrà un estalvi econòmic i la millora de la seguretat pel que fa al tractament de productes químics. La planta, encara en fase de proves, s'ha inaugurat aquest dimecres de la mà dels responsables del Consorci i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb els responsables polítics del CAT

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha presidit la inauguració de la nova planta d'ozó del Consorci d'Aigües de Tarragona. La instal·lació suposarà una millora en la qualitat final de l'aigua, així com una major eficiència en tot el procés de tractament. Es va començar a construir fa al voltant d'un any i, des del mes passat, quan es va acabar, està en fase de proves, una fase que s'allargarà uns dos mesos més.

Amb un pressupost de gairebé 5 milions d'euros, aquesta és la primera planta d'aquestes característiques que es posa en marxa a Catalunya, un fet que, segons Puigdemont, 'dóna valor afegit a l'economia de la zona i alhora també ens demana la societat que tinguem una gestió responsable del cicle final de l'aigua; tot això forma part d'un mateix discurs, i aquest discurs crec que l'heu sabut liderar una gent que fa no tants anys enrere teníeu les necessitats més bàsiques no cobertes, i això diu molt de vosaltres'.

El motiu principal d'aquesta millora és augmentar la qualitat de l'aigua, però no és l'únic efecte directe tal com explica Josep - Xavier Pujol, director - gerent del CAT. 'Deixem de manipular clor dins de la planta per un agent molt menys agressiu, ens estalviarem el transport del clor per carretera, i també suposa un estalvi econòmic d'entre 150.000 i 200.000 euros l'any en el global d'un pressupost de 40 milions d'euros'. Del conjunt de la població de la demarcació de Tarragona, un 80 % s'abasteix de l'aigua del CAT a través dels municipis que l'integren.