Back to top

Construccions molt elaborades protagonitzen la 5a baixada de trastos de Botarell

Enguany, la prova ha celebrat la seva cinquena edició; des que es va iniciar, ha estat un dels actes més atractius de la Festa Major de Sant Llorenç, que finalitza aquest dilluns

La baixada de trastos de Botarell ha reunit els vehicles més cridaners del poble. Un sofà, un drac i una bicicleta amb rodes de cotxe han estat algunes de les andròmines més destacades que hi han participat. Tot plegat va néixer fa cinc anys, quan un conjunt de veïns que ja acostumava a participar en proves similars, van proposar que la baixada s'instal·lés també a Botarell. Des de llavors, s'ha convertit en un dels actes més festius que se celebren per Sant Llorenç. Diferents materials, diferents idees i diferents maneres de fer, però amb un mateix objectiu, gaudir i, si pot ser, guanyar algun premi.

Tres premis i tres aspectes que s'han tingut en compte

Els carretons havien de complir una sèrie de requisits. Per exemple, no podien tenir propulsió mecànica de cap mena, havien de ser construïts especialment per a l'ocasió i tenir un mínim de tres rodes per poder participar. Les andròmines han fet primer una volta de reconeixement i després han anat sortint d'una en una. S'han dut a terme dues rondes al llarg del circuit i gairebé no hi ha hagut cap xoc ni cap desperfecte. Pel que fa als premis, n'hi ha hagut tres.

PREMIS:

- El més original: "El Drac"

- El més ben construït: "El Gipsy Car"

- El més ràpid: "El Sofà"

A més, tots els participants han rebut un tiquet per anar a la piscina. Tot i les restriccions, la baixada de trastos és un dels actes que no es va aturar per la pandèmia en els últims dos anys.

La Festa Major de Sant Llorenç

Des de l'Ajuntament expliquen que els actes de la Festa Major han estat molt participatius. Una Festa Major que finalitza aquest dilluns amb una missa en honor a la Mare de Déu d'Agost, un correfoc amb la Colla de Diables de Riudoms i un castell de foc.

Paraules clau:

Notícies relacionades