Back to top

El consum agroecològic per combatre la pèrdua de la pagesia

Les cooperatives El Brot i La Bajoca han impulsat un estudi comparatiu de la cistella alimentària agroecològica envers la cistella convencional. El treball no només investiga aspectes econòmics sinó els efectes que produeixen totes dues opcions en la pagesia i la salut.

'Consumir productes agroecològics beneficia directament a la pagesia i també a la salut de les persones'. Aquesta és la premissa de l'estudi impulsat per la cooperativa El Brot i La Bajoca, on s'ha analitzat el que consumeixen deu famílies que habitualment compren del circuit agroecològic i s'ha comparat amb la cistella convencional. De fet, aquesta és la segona part d'un altre estudi semblant que es va impulsar durant la pandèmia comparant cinc cooperatives agroecològiques de tot Catalunya.

Ara bé, pel que fa a l'aspecte econòmic, els impulsors de l'estudi destaquen que 'no s'ha de confondre valors i preus', i que sovint, 'el preu que es paga pels productes del sector primari, no són justos pels pagesos i productors.'

De fet, l'estudi també vol posar el focus especialment en la pagesia del territori. Els impulsors consideren que s'està perdent i ara més que mai s'ha de reivindicar l'aliment de proximitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades