Back to top

El contacte amb els nets redueix el deteriorament cognitiu de la gent gran

Aquest 21 de setembre és el dia Mundial de l'Alzheimer. Els experts asseguren que treballar la memòria a través del joc és una bona teràpia per pal·liar-ne els efectes. Ara bé, el millor, és el contacte familiar.

Aquest dimarts és el Dia Mundial de l'Alzheimer. Una data instituïda per l'Organització Mundial de la Salut, l'OMS i també l'Alzheimer's Disease Internacional, l'ADI. L'objectiu d'aquesta commemoració és donar a conèixer la malaltia i també les seves conseqüències sociosanitàries, a més de donar veu als afectats i als seus familiars. 

A Catalunya, més de 86.000 persones pateixen aquesta malaltia neurodegenerativa progressiva. A la ciutat de Reus, els professionals del Centre de dia Rosa Maria Vivar treballen des de fa dos anys per millorar la situació dels usuaris afectats per la malaltia. Aquest dimarts a la tarda, de fet, el centre s'inaugurarà oficialment amb la visita del conseller de Salut, Josep Maria Argimon. 

Combatre l'Alzheimer a les residències de Reus

A la ciutat, però, també es treballa des de les residències de gent gran per aconseguir una reducció dels efectes de la malaltia, que de moment és incurable. A la residència Ballesol, per exemple, es potencia la relació dels avis i els nets per tal de poder millorar les seves habilitats cognitives. Segons la metgessa de la residència, la doctora Laura Gutiérrez, "l'amor i el contacte amb els familiars, especialment amb els nets, cura". 

Paraules clau:

Notícies relacionades