Back to top

Continua la cerca del jove desaparegut al pantà de Siurana

Els bombers duen a terme la recerca per sota l'aigua a través de submarinistes, i en superfície des de les embarcacions

Continua la recerca del jove desaparegut el passat divendres al pantà de Siurana. Els Bombers han reprès aquest dilluns al matí l'operatiu que busca a l'home de 29 anys, veí de Prades, que, segons diversos testimonis, va entrar a l'aigua en una zona propera a la presa del pantà i no en va tornar a sortir. La cerca se centra a partir d'avui exclusivament dins l'aigua.

Al lloc dels fets hi continuen una vintena d'efectius dels bombers: 4 membres de la unitat subaquàtica busquen entre 5 i 15 metres de profunditat al desaparegut, tot i la gairebé nul·la visibilitat que hi ha sota l'aigua de l'embassament. A la superfície, dues embarcacions continuen pentinant la zona amb sondes.

rescat desaparegut pantà siurana

Durant tot el cap de setmana, els Bombers han treballat a fons en l'espai delimitat al voltant d'on es va veure a la víctima per darrer cop. Avui ja han ampliat la cerca fora d'aquest primer perímetre. Bombers i Mossos mantindran el mateix operatiu durant els pròxims dies, mentrestant continuarà prohibit l'accés a la presa i a diverses zones de l'embassament.

Quan van rebre l'avís el divendres, va començar la recerca per terra, aire i aigua, que va haver-se d'aturar en entrar la nit, per manca de condicions de seguretat pels equips de rescat. Així, el matí de dissabte, a primera hora, es va reprendre l'operatiu amb 13 dotacions dels Bombers de la Generalitat, comptant amb efectius dels GRAE subaquàtics, dues embarcacions, la unitat sanitaritzada del GROS amb un sanitari del SEM i la Unitat de Comandament, entre altres.

Els subaquàtics van realitzar una recerca intensiva pentinant el fons del pantà, on hi ha profunditats d'entre 12 i 24 metres. Mentrestant, les dues embarcacions de bombers, juntament amb l'helicòpter, seguien la recerca per tota la superfície del pantà, encara sense novetats.

Públic en la recerca dels equips d'emergència

Tot i que la zona està restringida a l'operatiu, alguns visitants s'han apropat fins al recinte i s'han situat als extrems del pantà, sense entrar a l'aigua, per contemplar la feina dels equips d'emergències.

Paraules clau:

Notícies relacionades