Back to top

Continua la polèmica per l'adscripció única a secundària

Continua la polèmica per la decisió que han pres l'Ajuntament de Reus i els Serveis Territorials de la Generalitat d'atorgar una adscripció única a secundària en lloc de dues com fins ara. Ahir una trentena de pares i mares es van reunir amb els representants d'Ensenyament al territori per expressar les seves queixes però finalment no van arribar a cap acord.
reunió amb ensenyament

L'any 2006 va haver-hi una forta onada de naixements, per això quan aquests infants van tenir edat per escolaritzar-se a P3 van tenir dificultat per poder escollir centre. Ara aquests nens i nenes han de començar la secundària i es tornen a trobar amb el mateix problema.

Ajuntament i Generalitat han decidit resoldre la situació reduint a una l'adscripció a secundària una mesura que no ha agradat gens als pares, per això ahir una trentena de famílies es van reunir durant dues hores amb la delegada territorial d'Ensenyament, Immaculada Reguant, i la regidora d'Ensenyament de Reus, Maria Dolors Sardà.

"Fins ara teníem dos centres de referència i ara en canvi només un, això vol dir que o esculls el que t'assignen o t'arrisques a tirar-ne un altre i acabar en qualsevol escola de Reus si no hi ha lloc a l'institut que vols, que és el més probable....", explica un dels pares afectats, Enrique Martín. Les famílies lamenten per sobre de tot que Ensenyament no hagi buscat una solució abans, tenint en compte que ja fa més de 10 anys que saben que arribaria aquest moment, i que no se'ls hagi informat de la mesura fins un mes abans de les preinscripcions.

Els representants d'Ensenyament van preferir no pronunciar-se davant els mitjans de comunicació però sí que van admetre que podrien haver informat les famílies amb més temps i es van comprometre a analitzar cas a cas. Això sí, van avançar que serà pràcticament impossible acontentar a tothom. "Això no va de casos particulars sinó del nostre dret com a ciutadans a escollir l'escolarització dels nostres fills", comentava Martín després de la reunió. Ell mateix va fer una crida als partits del govern i de l'oposició: "Volem que es mullin i que hi hagi un pronunciament públic. Si realment aposten per l'escola pública s'han de posicionar perquè considerem que amb aquesta mesura, volent o sense voler, s'està afavorint l'escola concertada i privada".

A falta d'un acord, Ensenyament convocarà la setmana vinent una reunió amb les AMPES, els directors dels instituts i els directors de primària.

Paraules clau: