Back to top

Continuen els treballs de recuperació dels aiguats

Dues setmanes més tard dels aiguats que van descarregar amb força a la demarcació tarragonina, continuen els treballs de recuperació. A Cambrils, els operaris de l'Agència Catalana de l'Aigua estan treballant en una primera fase per evitar mals majors en dos punts concrets del municipi.
cementiri

Les afectacions dels aiguats del vespre del 22 d'octubre continuen portant cua. Per fer front a les destrosses ocasionades pel temporal, l'Agència Catalana de l'Aigua ha centrat les seves actuacions al Baix Camp.

En el cas de Cambrils, en aquests moments  s’està treballant en dos punts: d’una banda al Torrent del Gené i  de l’altra a la zona de la Verge del Camí, a la zona del cementiri municipal. De fet, en aquest punt, l'aigua va destrossar una part de la paret de nínxols, que ara, està sent reparada pels operaris. La base d'aquesta paret va quedar malmesa a causa del desgast de l'aigua, que baixava pel barranc de Verge del Camí. Els treballadors també retiren l'arbrat del barranc després del passat episodi de forts vents

Dimecres està previst que els operaris de l'Agència Catalana de l'Aigua es centrin en la riera de Maspujols, mentre que al llarg d'aquesta setmana també es destinaran treballadors al I Barranc de Santa Eulàlia a Riudoms. En total, l'ACA ha destinat entre 9 i 10 brigades als municipis de Cambrils, Salou, Montblanc, Vilaverd i Alcover. 

Segons l'organisme, en aquesta primera fase, la feina es basa en l’extracció dels arbres i altres restes vegetals amb la voluntat de retornar la capacitat de flux i desguàs dels trams afectats a les rieres. No serà fins a fases posteriors quan es faran actuacions de restauració de les defenses i altres tasques previstes en la declaració d'obres d'emergència.

Paraules clau:

Notícies relacionades