Back to top

Continuen a la baixa les dades COVID a Reus

Seguint la tònica de les darreres setmanes, les xifres es van normalitzant i adequant-se a la mitjana catalana.

Segons les dades del departament de Salut d'aquest divendres 13 de novembre, Reus continua la seva pugna particular per lluitar contra els registres de les darreres setmanes. De fet, a hores d'ara, l'índex de rebrot i la velocitat de transmissió han caigut en picat respecte fa dues setmanes.

L'índex de rebrot, concretament, es troba actualment en 759 (aquest dijous estava en 791), una xifra encara 200 punts per sobre de la mitjana catalana (que ara es troba en 556). Són dades encara molt elevades però si les comparem amb les de fa tot just dues setmanes, quan Reus va tocar sostre enfilant-se fins als pràcticament 2.000 punts d'índex de rebrot, són notablement més raonables. Ara bé, els experts insisteixen que aquest registre s'hauria de trobar per sota dels 100 punts. 

En canvi, en la velocitat de transmissió del virus, el que es coneix com a Rt, la ciutat està molt per sota de la mitjana catalana. La capital del Baix Camp registra, segons Salut, una propagació del virus de 0,73, el que vol dir que cada 100 positius en contagien 73. Per tant, es dóna per descomptat una reducció del nombre de casos en vista els propers dies. A Catalunya aquesta dada es troba, a dia d'avui, a 0,85. Els responsables de Salut asseguren que per sota de 0,7 l'Rt es considera una dada suficientment bona com per començar a plantejar-se reduir les mesures restrictives. 

Paraules clau:

Notícies relacionades