Back to top

Continuen les protestes per les declaracions del parc eòlic de Vedat del Pany

Els activistes del GEPEC s'han manifestat aquest matí als Jutjats de Reus. Les protestes en contra de la construcció del parc eòlic a Vedat del Pany continuen a causa de les declaracions dels membres denunciats per l'empresa promotora.

L'any 2020, un grup d'activistes es van manifestar a Vedat del Pany, una zona que es troba entre Riudecols i Duesaigües, per tal d'aturar les obres d'una central eòlica il·legal, ja que no estava en regla l'autorització administrativa i la Declaració d'Impacte Ambiental (DIA). Ambdós documents són obligatoris en aquests tipus de projectes. El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans havia denunciat prèviament l'empresa, per la falta d'aquests permisos. 

Les protestes

Les protestes pacífiques contra la construcció del parc eòlic a l'espai natural del Vedat del Pany han continuat aquest dijous 14 de juliol a les portes dels Jutjats de Reus. Les declaracions dels 10 activistes denunciats per delictes de danys, coaccions i amenaces per l'empresa promotora del projecte, Esburg SL, són el motiu de les mobilitzacions. 

Els activistes asseguren, però, que el motiu de les propostes anteriors es trobava justificat per la seva il·legalitat a causa de no disposar de les autoritzacions pertinents i per l'impacte directe a l'entorn natural que tindria el parc eòlic. La construcció afectaria negativament a espècies i hàbitats de la zona.

L'expresident del GEPEC que va declarar la setmana passada, ha afirmat que les acusacions s'han dut a terme sense verificar en cap moment que els acusats fossin realment al lloc dels fets.

El GEPEC-EdC mostra tot el suport amb els imputats, destacant que les seves accions han estat en tot moment pacífiques i que les obres van ser aturades a causa de la seva il·legalitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades