Back to top

El conveni del Bravium, a l'espera del Vaticà

El conveni de cessió de l'edifici on es trobava el Bravium, al carrer de la Presó, encara no s'ha pogut signar. Segons fonts consultades falta el vistiplau de les màximes autoritats eclesiàstiques.

Aquest dilluns havia de signar-se el conveni de cessió del Centre Catòlic, l'antic Bràvium, a l'Ajuntament de Reus. Una signatura que donarà llum verda al projecte de recuperació de l'espai escènic i a la incorporació a l'Institut Municipal Reus Cultura d'un tercer teatre. Doncs bé, aquest conveni encara no s'ha pogut signar, segons fonts consultades per Canal Reus, per culpa de serrells jurídics i perquè falta el vistiplau  del Vaticà.

Segons algunes fonts properes a les negociacions, l'església encara ha de validar l'operació. I tot i que l'Arquebisbat de Tarragona ja ha donat el seu vistiplau en les dues comissions encarregades d'aquests temes, la de preveres i la d'economia, ara ha de ser el Vaticà qui ratifiqui l'acord. En cap cas es considera que el conveni i la cessió de l'edifici a l'Ajuntament corri perill. Sí que és cert però, que una cessió a 99 anys vista, des del Vaticà a Roma es veu com una operació de venda fins al punt que en un primer estadi de les converses es va demanar una compensació econòmica.

Una situació que el dia d'avui està absolutament descartada. La cessió serà gratuïta, sense tenir en compte la inversió de 2,7 milions d'euros que cal fer per rehabilitar l'espai

Paraules clau:

Notícies relacionades