Back to top

Cop policial al cultiu i distribució de marihuana al Baix Camp i altres punts de Catalunya

26 persones detingudes, 7 de les quals han ingressat a presó provisional, en un operatiu policial que ha permès desarticular un entramat criminal dedical al cultiu de marihuana en naus industrials i a la seva distribució internacional.
plantació de marihuana

La investigació va començar la segona quinzena de febrer, quan els Mossos d'Esquadra van localitzar una plantació de marihuana en una nau industrial de Castellví de Rosanes. Fruit de les indagacions policials els investigadors van determinar que darrera els responsables de la plantació hi havia un complex entramat criminal que controlava moltes més plantació de marihuana, ubicades a diferents municipis catalans, per a la seva posterior distribució dins i fora de Catalunya.

Va ser aquest dimarts quan es va establir un operatiu policial que va permetre detenir 9 membres de l'organització i dur a terme 7 entrades i escorcolls a 5 naus i 2 domicilis de diferents poblacions catalanes, entre les quals Reus i Tarragona.

 

 

Més d'un milió d'euros és el valor de les drogues intervingudes al mercat il·lícit

L’operatiu policial, en les seves diverses fases, ha permès la intervenció de 225 kg de cabdells de marihuana preparats per al seu consum, 5.600 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i 1.000 esqueixos de marihuana. El total de les substàncies intervingudes tindria un valor superior al milió d’euros al mercat il·lícit català, tot i que es podria triplicar el seu valor un cop fora de l’Estat espanyol.

L’acció policial també ha permès desmantellar onze naus industrials que el grup utilitzava per al cultiu, cinc de les quals estaven ubicades a Tarragona i la resta a Terrassa, Riudoms, Castellbell i el Vilar, Montcada i Reixach, Vic i Castellví de Rosanes.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Paraules clau:

Notícies relacionades