Back to top

Cops de vent de fins a 80 km/h al Camp de Tarragona aquesta Misericòrdia

PEl 112 ha rebut una quarantena de trucades al territori. Les afectacions més importants han tingut lloc a l'àrea metropolitana de Barcelona. Es demana extremar les precaucions.

Protecció Civil manté activada des d'aquest dijous l’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que afecten aquest divendres moltes comarques de Catalunya. La intensitat del vent ja ha provocat nombroses incidències al territori i un total de 210 trucades al telèfon d’emergències 112.

El fort vent està afectant avui pràcticament tot Catalunya, excepte algunes comarques de la demarcació de Girona. El vent pot superar el llindar de 72 km/h. De cara a aquest dissabte al matí, la probabilitat quedarà restringida al Pirineu, on es podria produir el fenomen del torb.

Incidències pel fort vent

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 13 hores d'aquest divendres un total de 210 trucades per incidències relacionades amb els forts cops de vent, 42 de les quals al Camp de Tarragona tot i que el volum més gran de trucades s’ha rebut des del Baix Llobregat (63) seguit del Barcelonès (34) i el Tarragonès (29). La ciutat amb més trucades ha estat fins ara Tarragona (25) seguit de Barcelona ciutat (22) i Sant Boi de Llobregat (17).

Els Bombers de Barcelona han realitzat una trentena d’actuacions des de les 8 hores relacionades amb el fort vent, sense que n’hi hagi cap de destacada.

Consells d’autoprotecció

Aquest episodi de forts vents està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu, per la qual cosa Protecció Civil demana extremar la precaució en les excursions a alta muntanya. Cal anar ben equipat si es fan excursions a alta muntanya, atès que les condicions poden canviar de manera sobtada.

Protecció Civil de la Generalitat també demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

Paraules clau: