Back to top

El coronavirus amenaça amb paralitzar el territori

Quatre casos confirmats al Camp de Tarragona: dos a Cambrils i dos a Salou
coronavirus

El COVID-19 suma ja més de 1.500 casos a l'Estat Espanyol i una trentena de defuncions. Les possibles anul·lacions d'actes i esdeveniments són a girar de la cantonada per prevenció.

Cancel·lacions a l'esport

El Govern espanyol ha aprovat aquest dimarts que tots els partits i competicions que tinguin lloc en els pròxims dies es juguin a porta tancada.

Això afecta a la Copa del Rei i de la Reina d'Hoquei Patins 2020. Una competició que s'havia de disputar del 19 al 22 de març i que ja s'ha ajornat sense nova data per jugar-la, com també ho ha fet el Campionat d'Espanya de Grups Xou i Quartets 2020

La Real Federación de Patinaje ha emès un comunicat oficial explicant la decisió. 

olimpiada

Una altra de les competicions que es podria veure afectada és l'Olimpíada Escolar que des d'ahir se celebra a Reus. A hores d'ara, Reus Esport i Lleure està pendent de la Generalitat per pendre una decisió al respecte, que se sabrà aquesta setmana.

Afectacions a l'economia

L'esport és un dels grans afectats pel coronavirus i la prevenció que s'està instaurant a tot el territori, però també l'economia es veurà frenada. Les administracions comencen a recomanar que es treballi des de casa i que s'anul·lin congressos, conferències amb públic i també reunions innecessàries.

Tot el que es pugui fer telemàticament millor, segons el Ministeri de Sanitat. Les Borses europees ahir van patir una de les patacades més importants de la història i els experts ja alerten que després de la crisi pandèmica podria desencallar-se una altra crisi econòmica

Evitament de les aglomeracions

port

La cultura i les grans aglomeracions de gent podrien ser el pròxim objectiu. La URV, precisament, ha decidir suspendre temporalment les pràctiques que es duguin a terme a centres assistencials. Això afecta als estudiants de medicina, infermeria i fisioteràpia entre d'altres.

Port Aventura

També els sindicats de Port Aventura alerten que el parc no garanteix que obri les portes a finals de mes tal i com estava previst. De moment s'ha cancel·lat un esdeveniment amb una important firma de cotxes.

A banda, aquest cap de setmana està previst, per exemple, que se celebri el Bestial a firaReus. Aquest matí la regidora d'empresa, Teresa Pallarès, explicava que estan a l'expectativa del que es pugui decidir des de la Generalitat. 

A tot això, algunes poblacions ja han decidit tancar les escoles, com en el cas de Madrid. A Barcelona s'ha tancat una guarderia per un cas de coronavirus.

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Joan Guix, vol diferenciar les dues realitats.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades