Back to top

Correfoc femení per reivindicar els drets de les dones

En el marc dels actes amb motiu del 8M, la Colla de Diables de La Selva del Camp ha organitzat, per segon any consecutiu, un correfoc exclusivament femení.

En aquesta segona edició hi han participat prop de cent diablesses que pertanyen a 5 colles de diables del Camp de Tarragona: diables de Riudoms, banyuts de Castellvell, Cagarrieres de Cambrils, diables del Morell, i diables de les Selva del Camp, les organitzadores del correfoc femení.
La iniciativa va néixer l'any passat davant la necessitat de continuar reivindicant els drets de les dones i denunciar les desigualtats que patim en l'àmbit social i laboral.

Una festa reivindicativa

La comitiva ha arrancat de la plaça del Portal d'Avall i ha anat pujant pel carrer Major amb la timbalada. Un cop a la plaça de Sant Andreu s'ha llegit el manifest "Cremem la desigualtat!" i s'ha procedit a l'encesa d'arrancada del correfoc, a càrrec de la invitada especial Helena Llagostera, qui va ser la primera dona cap de colla d'una colla castellera puntera, en concret de la Joves de Valls. A partir d'aquí s'ha donat pas al correfoc que ha recorregut els carrers de la població omplint de so, llum i festa la reivindicació.

Paraules clau:

Notícies relacionades