Back to top

Coselva avança a bon ritme amb les obres d'un nou gran molí d'oli

Amb gairebé 4.000 metres quadrats, les noves instal·lacions s'han dissenyat per obtenir oli a partir de l'extracció al buit, un procés on s'evita l'oxidació de la pasta de l'oliva per aconseguir la màxima qualitat.

Les obres del nou molí d'oli de la cooperativa Coselva avancen a bon ritme. Els treballs de construcció superen ja el 70% de l'obra i es manté la previsió d'iniciar la propera campanya de l'oli a l'octubre en aquesta instal·lació situada a l'entrada de la finca experimental del Mas d'en Victor. L'accés per la carretera C-422 entre Constantí i la Selva del Camp millorarà el desplaçament dels socis productors alhora que s'evitaran molèsties de sorolls i trànsit al nucli urbà durant la campanya de recollida de l'oliva.

La nova nau amb gairebé 4 mil metres quadrats de construcció, s'ha dissenyat per tal d'obtenir oli seguint un sistema innovador en la seva extracció un cop molta l'oliva, es tracta de l'extracció al buit, un procés on s'evita l'oxidació de la pasta de l'oliva per aconseguir la màxima qualitat i una millora del rendiment.

El projecte del nou molí d'oli contempla tres punts de recollida en la zona de recepció de les olives i la instal·lació de plaques solars a una part de la coberta i d'elements vegetals a la coberta principal per reduir l'impacte visual des de la carretera, integrant la construcció dins el paisatge.

Després de la fusió amb la Cooperativa de Castellvell del Camp anunciada el passat mes de març i que es farà efectiva el pròxim mes de setembre, Coselva ha previst en el nou molí dues línies d'etiquetatge, la nova Castellcoop 1917 i la marca pròpia de la cooperativa selvatana, Antara.

Paraules clau:

Notícies relacionades