Back to top

El cost de la neteja de les escoles a Reus podria pujar a 600.000 euros

És el càlcul que fa l'Ajuntament, tot i que podria variar. La previsió inicial és que desinfectar els centres educatius tinguin un cost mensual de 60.000 euros.

Una de les qüestions que hi ha sobre la taula al voltant de l'inici de curs és com i de quina manera es garantirà la neteja i la desinfecció dels espais comuns a les escoles. Aquest dimarts, l'Ajuntament de Reus ha assegurat que tot plegat podria pujar a 60.000 euros cada mes... una nova despesa que carregarà les arques municipals. 

A més, aquesta condició es podria ampliar a d'altres espais que utilitzin les escoles. I és que segons el regidor d'Educació, el consistori ha previst cedir tots els espais municipals que siguin necessaris per garantir que les escoles tinguin suficients llocs on fer les classes, i fer-ho amb les ratios que marca el protocol de la Generalitat. De momet, només l'Institut Tapiró ha demanat l'espai de l'antic Giny per poder fer-hi activitats, però al llarg dels primers dies de curs s'espera que hi pugui haver més peticions.

El consistori també demana responsabilitat als pares i mares per evitar aglomeracions als accessos a l'escola. I no es descarta zones i actuacions personalitzades per garantir que els pares i mares puguin portar els seus fills als centres sense que hi hagi retensions ni de cotxes ni de persones. 

Paraules clau:

Notícies relacionades