Back to top

El coworking, una tendència a l'alça

Uns espais de treball que a Reus voregen la plena ocupació.
Ivan Utgé, expert en Emprenedoria Digital

La tendència dels coworking sembla que no té fre. I és que cada vegada són més els autònoms que rebutgen convertir les seves llars en una oficina, i opten per llogar un espai extern. En aquest moment és quan entren en jocs els coworking, és a dir, un espai compartit entre diferents persones que porten a terme diferents activitats empresarials.

No obstant això, i segons l'expert en Emprenedoria Digital, Ivan Utgé, el coworking és molt més que el simple fet de compartir un espai de treball. "No és només l'espai, sinó també la comunitat que es crea, i aquesta és, justament, la part important del coworking", destaca Utgé.

Un augment del coworking que segons Utgé va molt relacionat amb l'evolució de l'economia. I és que les empreses comencen a entendre que no tot és competir, sinó que també es tracta de col·laborar i compartir. I això és el que ens proporciona el coworking: un intercanvi constant d'idees i projectes entre empreses.

Per aquest motiu, cada vegada trobem més espais de coworking especialitzats per sectors. I és si a aquest aprenentatge i intercanvi d'idees, li sumem el fet que es porti a terme entre persones del mateix sector, les sinergies que se'n desprenen són, inclús, més positives.

Paraules clau: