Back to top

Es crea un protocol per als temporers de la verema

Malgrat que la contractació del personal per aquesta tasca és molt diferent de la dels temporers de Lleida, la Generalitat ha elaborat un protocol per tal d'evitar possibles contagis de covid-19 durant la campanya.

La situació per l'emergència sanitària esdevinguda a Lleida amb els temporers de la fruita ha fet que a les comarques del Camp de Tarragona es plantegin com serà la verema enguany. A principi de setembre comença la campanya en algunes comarques del territori i malgrat que la covid 19 els cellers veuran augmentar els seus treballadors com cada any. Ara bé, les dues campanyes, la del raïm i la de la fruita no són comparables. Per a la verema no es necessita tants treballadors i molts dels que es contracten viuen a la zona durant tot l'any.

En aquest sentit, Àngel Xifré, director dels Serveis Territorials d'Agricultura a Tarragona ha apuntat que " A diferència de Lleida on es contracten unes 35.000 persones, aquí la gent que es necessita és basicament de proximitat". De fet, Xifré també ha assegurat que al Camp de Tarragona "no existeixen llocs d'acollida de temporers".

Tot i això, des de les conselleries de Salut, Treball i Agricultura de la Generalitat, s'ha establert un protocol per evitar els contagis d'aquest virus entre el personal de la verema. Les mesures no són altres que les que s'apliquen en entorns laborals com l'ús de la mascareta i la distància física però també un reconeixement mèdic abans de començar la campanya.

També es prendrà la temperatura als treballadors cada dia abans de començar la jornada.

Paraules clau:

Notícies relacionades