Back to top

Crear vincles propers entre les escoles i la cultura reusenca

L'Ajuntament de Reus ha impulsat el Projecte Vincles, amb l'objectiu d'apropar les escoles de la ciutat als equipaments culturals perquè continuïn aprenent com ho fan a les aules

El Projecte Vincles vol crear una unió entre la cultura i l'educació a la ciutat, i ho vol des de dins. Els alumnes tenen l'oportunitat de viure l'organització de les activitats d'alguns equipaments culturals en primera persona, mentre continuen aprenent com si estiguessin a l'aula

L'objectiu és portar les matemàtiques o la llengua al cas pràctic, i que coneguin com amb la cultura poden aprendre molt més. Organitzar la festa de Carnaval des de la Casa Rull o viure una funció al Teatre Bartrina són alguns dels exemples d'aquesta experiència que els més petits estan podent experimentar a través del projecte.

Un projecte de cohesió

Algunes de les escoles que hi participen compten amb la distinció d'escola d'alta complexitat. És per aquest motiu que, tal com declara Anna Suárez, tutora dels alumnes de 4t de l'Escola Prat de la Riba, una activitat d'aquest tipus els ajuda a sentir-se molt més integrats i "encara més part de la ciutat"

Enguany, les escoles estan col·laborant amb la Casa Rull, el Museu Salvador Vilaseca, el Centre de Lectura, el Teatre Bartrina i Fortuny, Cal Massó, les biblioteques Xavier Amorós i Pere Anguera i el Centre d'Imatge Mas Iglesias. El projecte ha arrencat aquest curs amb vuit escoles públiques participant en la prova pilot i a l'espera que, en anys vinents, es pugui comptar amb tots els centres de la ciutat. 

Paraules clau:

Notícies relacionades