Back to top

Creix el consum d'alcohol durant el confinament

La crisi sanitària que estem vivint i, com a conseqûència, el confinament, han incidit en algunes pràctiques o costums habituals. El sociòleg de la URV, Amado Alarcón, ens desgrana com s'han modificat les nostres conductes en aquestes setmanes.
creix consum alcohol

L'aïllament social té moltes afectacions psicològiques per a l'individu. Segons les circumstàncies en què les viu cadascú, deixen més o menys petjada. També hi influeix la cultura que tenim.

En el cas de casa nostra, una societat acostumada a relacionar-nos amb els altres des de la proximitat, el confinament ha accentuat conductes sovint no del tot desitjables, fins i tot nocives. En aquest àmbit és on hi trobem l'increment del consum d'alcohol. Segons el sociòleg de la URV, Amado Alarcón, el consum de xocolata i alcohol afecta en la "psique" de les persones, i en aquests moments, hi ha persones que intenten atenuar, sobretot amb l'alcohol, les conseqüències difícils d'assimilar de la nova situació en què ens trobem. "Això és perill", afegeix Alarcón.

L'aïllament social porta problemes psicològics

D'altra banda, també les relacions socials s'han vist estroncades per la irrupció del coronavirus, però al parer d'Alarcón, són modificacions puntuals, i augura que a llarg termini es reprendran com en temps previs a la pandèmia.

S'accelera l'ús de la tecnologia

En el que sí que ha incidit l'arribada del coronavirus és en l'ús de la tecnologia. Segons el sociòleg Alarcón, el procés cap a la digitalització no és nou, fa anys que està en marxa, però la inesperada situació d'emergència ha accelerat l'ús dels recursos tecnològics a tots nivells. Alarcón creu que aquesta tecnificació continuarà el seu curs un cop finalitzi la pandèmia.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades