Back to top

Creix la preocupació entre els marxants de Reus

La venda en línia, la inflació i l'augment de preus a causa del conflicte bèl·lic a Europa provoquen que els mercats ambulants cada cop es buidin més i que les expectatives no siguin gaire optimistes

Els paradistes del Mercat de Marxants de Reus estan preocupats. Preocupats perquè, segons expressen, el negoci no va bé. Expliquen que cada cop hi ha menys persones que van a comprar al mercat ambulant, fet que provoca que les vendes hagin patit una forta davallada. A més, veuen un ambient bastant fluix, i apunten que sembla que només els mercats de costa estan a prop d'igualar les xifres prepandèmia, especialment gràcies al turisme, mentre que els d'interior no estan passant pel seu millor moment. 

Quines són les causes?

El confinament va provocar que moltes persones s'acostumessin a comprar per internet, i el petit comerç es va veure afectat. Quan semblava que la recuperació era una realitat, els problemes han tornat amb l'esclat de la guerra entre Rússia i Ucraïna. En aquesta línia, la pujada de preus a causa de l'augment de la inflació disminueix el poder adquisitiu d'uns clients que ara són conservadors. Tot i que l'estiu sempre és una època positiva per als marxants, el del 2022 no està sent tan bo, i les expectatives de cara a la tardor no són gaire millors.

El Mercat d'Antiquaris, Brocanters i Col·leccionistes, amb més estabilitat

Entre els paradistes del mercat d'antiguitats hi ha més diversitat d'opinions. En general, no estan en una posició tan difícil com els marxants, però també expliquen que l'afluència de turistes respecte a abans de la Covid-19 ha baixat, i que encara que, a poc a poc, la gent torni a visitar el mercat, ho fa sense gaires ànims de comprar. En paraules d'algun dels comerciants, en els dos últims anys les seves vendes han disminuït gairebé un 50%. D'altres no s'han vist tan perjudicats i indiquen que es van mantenint tot i el fet que no hi hagi la quantitat de compradors que acostumava a haver-hi.

mercat de brocanters

Malgrat tot, esperança

De cara al futur, els paradistes dels mercats ambulants estan a l'expectativa, tot i que mantenen la confiança i esperen que en els pròxims mesos s'incrementi la clientela, i que per fi arribi una recuperació que pugui fer possible el seu desig: que el paisatge dels marxants i del mercat d'antiquaris pugui tornar a ser el d'abans de la pandèmia.

Paraules clau:

Notícies relacionades