Back to top

Cribratge a Reus: tot el que has de saber

Demà, divendres 21, es realitzaran les primeres proves PCR per detectar casos asimptomàtics de coronavirus als barris de La Sardana, La Pastoreta i Monestirs de Reus

A partir de demà, Salut realitzarà els primers cribratges massius a la ciutat de Reus. Quins són els punts clau a tenir en compte?

Qui s'ha de fer les proves PCR?

El cribratge està destinat, fonamentalment, als ciutadans d'entre 20 i 50 anys residents als barris de La Sardana, La Pastoreta i Monestirs, encara que sotmetre's als testos serà completament voluntari

On es faran?

Els residents del barri de La Sardana s'hauran de dirigir al CAP Sant Pere, mentre que els de La Pastoreta i Monestirs ho faran a l'Hospital Universitari Sant Joan.

Quan es realitzaran?

Horaris pcr reus

Les proves per als residents de La Sardana i Monestirs seran divendres 21 i dissabte 22. Els veïns del barri de La Pastoreta hi hauran d'anar dissabte i dilluns 24. 

L'horari d'atenció serà de 08.00 h a 20.00 h i no farà falta demanar cita prèvia.

Si no soc del barri o de la franja d'edat, hi puc anar?

No, encara que la situació es valoraria en arribar al mateix centre de salut. Diferent és el cas si es treballa en un dels barris afectats encara que no s'hi resideixi. Llavors, està permès passar els testos.

Què he de portar?

Caldrà facilitar nom i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se'n disposa, portar la Targeta Sanitària Individual (TSI).

Quin és el meu barri?

Monestirs
Barri Monestirs
Sardana
Barri de La Sardana
Barri Pastoreta
Barri Pastoreta

Des de l'Ajuntament, es farà una publicació a les xarxes socials i una campanya porta a porta per informar sobre la delimitació de les zones afectades i resoldre els dubtes de la ciutadania. La Guàrdia Urbana també ha publicat una sèrie de tweets per marcar els límits de les àrees (La Sardana, La Pastoreta i Monestirs), mentre que al lloc web Geoportal Reus es pot consultar un mapa dels barris de la ciutat.

Paraules clau:

Notícies relacionades