Back to top

Crida als socorristes per cobrir les places de les platges tarragonines

Per aquest estiu la Creu Roja necessita a les platges 86 persones, 70 de les quals socorristes. A les proves físiques d'aquest dissabte a l'Arrabassada de Tarragona s'hi han presentat 55 aspirants.

Dissabte de proves físiques a l'Arrabassada de Tarragona per seleccionar els socorristes de la Creu Roja que vigilaran 25 platges dels municipis de Tarragona, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Deltebre. Durant el mes de juny començarà, a la majoria de municipis de la costa tarragonina, la temporada de socorristes a les platges, una temporada que es preveu amb força afluència de banyistes perquè, després de dos anys de pandèmia, s'ha recuperat la normalitat i, per tant, s'incrementarà l'arribada de turistes estrangers.

Per tenir el servei de salvament i socorrisme a punt, la Creu Roja ha començat a fer les proves de selecció, d'on n'han de sortir uns setanta socorristes aquàtics i vuit patrons. Enguany la xifra d'aspirants és inferior a la d'altres vegades, i no arriba a la seixantena. És per això que hi haurà una segona convocatòria al mes de maig. Si bé els efectius a les platges seran els mateixos que en anys anteriors, enguany s'hi afegeix un punt de vigilància que se situarà a la cala Jovera, just a sota del Castell de Tamarit.

Proves teòriques i físiques

Aquest dijous els aspirants a socorrista han fet, en línia, la prova teòrica, i el dissabte, a l'Arrabassada, la prova física. Els assistents a la part presencial han hagut de fer un duatló, corrent 200 metres per la sorra, després nedant 400 metres, i acabant la prova corrent 100 metres més. A banda, han hagut de mostrar els coneixements bàsics en tècniques de reanimació.
Entre els candidats, més o menys la meitat ja han exercit de socorristes a les platges en campanyes anteriors.

Paraules clau:

Notícies relacionades