Back to top

Crida del CNL de Reus a participar en una nova edició del Voluntariat per la llengua

S’hi poden inscriure tant voluntaris com aprenents per formar parelles presencials o virtuals.

Coincidint amb l’inici dels cursos de català del segon trimestre, el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus fa una crida per incorporar voluntaris i aprenents en aquest programa. Daniel Recansens, president del Consell del CNL i regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, també anima la ciutadania a participar almenys una vegada en aquesta experiència de suport al català i a les persones que s’esforcen a aprendre’l.

A més, des del 10 de gener i fins al 9 de febrer es pot visitar al Mas Vilanova de Reus l’exposició “Quan parles fas màgia”, una mostra del Voluntariat per la llengua (VxL) que el CNL i  la Regidoria de Cultura i Política Lingüística fan circular per diversos espais de la ciutat i que convida tant voluntaris com aprenents a formar part d’una parella lingüística. 

Per donar a conèixer el Voluntariat per la llengua entre l’alumnat, les dinamitzadores del programa han organitzat diverses activitats a partir d’aquesta mostra, com ara una visita guiada o un joc de Kahoot, en les quals han participat una quarantena d’alumnes dels cursos de nivell Bàsic 3 i Elemental de Reus. 

D’aquesta manera el CNL de l’Àrea de Reus posa en marxa una nova edició d’aquest programa de la Secretaria de Política Lingüística (SPL) que fomenta l’ús del català a partir de la formació de parelles lingüístiques.

La finalitat del programa és oferir a aquests alumnes o a altres persones que tinguin coneixements bàsics de català la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes.

Els interessats s'hi poden inscriure directament al web www.vxl.cat o poden demanar més informació al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (c. de l’Àliga de Reus, 1), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079. 

Paraules clau:

Notícies relacionades