Back to top

Crida del Govern a la participació en el simulacre d'accident químic

Joan Ignasi Elena ha demanat la màxima participació i col·laboració possible al simulacre del 2 de novembre, una prova, la més gran fins al moment, que afectarà unes 65.000 persones de Tarragona, Reus, la Canonja, Vila-seca i Salou

Una passa més en la conscienciació i la formació de la ciutadania sobre com actuar en cas d'un accident químic greu, com el que es va produir a IQOXE, al polígon químic sud de Tarragona, el gener de 2020.

Aquest és l'objectiu del simulacre d'una fuita de clor que activarà 20 de les 45 sirenes que hi ha al complex industrial de Tarragona el pròxim dimecres a dos quarts de set de la tarda. La finalitat principal és que la ciutadania reconegui el so de les sirenes de risc químic i es confini a l'edifici més pròxim, evitant la fugida o evacuació, que pot posar en perill la seva salut en cas d'un núvol tòxic real.

Aquest simulacre, que es coordinarà des del centre 112 de Reus, també serà el primer de la història que comptarà amb un enviament massiu de missatges a telèfons mòbils. Un missatge que rebrà tothom que estigui dins del perímetre d'afectació directa i que inclou zones de Tarragona, Reus, Vila-seca i Salou, tot el municipi de la Canonja i complexos d'oci com PortAventura.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat la màxima participació i col·laboració possible i ha confirmat que aquest serà el primer d'un seguit de simulacres que completaran la formació ciutadana. De fet, s'ha anunciat que l'any vinent es durà a terme un de similar al polígon químic nord de Tarragona.

Paraules clau:

Notícies relacionades