Back to top

Crida urgent per fer front a la soledat de les persones grans

El 69,4% de les dones i el 66,2% dels homes de més de 65 anys pateix soledat no desitjada.

En els darrers anys, la societat s'ha adonat del problema de la soledat no desitjada, un fenomen en el qual una persona viu en base a la seva percepció sobre la manca de relacions i/o la insatisfacció per les que té. La soledat té un impacte molt perjudicial a la salut de les persones, tant en el físic com en el psicològic, incrementa la seva vulnerabilitat i el seu aïllament social i pot afectar la situació socioeconòmica.

La COVID-19 agreuja la situació 

Durant la pandèmia, les persones grans han estat el centre d'atenció, per l'impacte del virus en aquest segment de població, però també pels prejudicis i els estigmes associats. S'han produït situacions de vulneració de drets, aplicant mesures que els ha afectat, sovint, de manera directa sense tenir en compte les seves necessitats ni la seva opinió i, en alguns casos, sense informar-les.

Crida urgent a la ciutadania

Davant del creixement d’aquesta problemàtica que afecta a milers de persones grans dels nostres barris, des de la Fundació Amics de la Gent Gran fem una crida urgent a la ciutadania per incorporar 100 persones voluntàries als equips dels següents municipis: Tarragona, Reus, Hospitalet, Badalona, Girona, Sabadell, Cornellà, Sant Cugat, Granollers, Mont-Roig del Camp, Vilanova i la Geltrú, Osona, Mataró i el districte de l’Eixample de Barcelona.

Amics de la Gent Gran

Les persones que vulguin sumar-se a la campanya contra la soledat de les persones grans, poden contactar amb la fundació mitjançant els següents canals:

  • Web: Fes-te voluntari
  • Email: info@amicsdelagentgran.org
  • Telèfon: 93 207 67 73

 

Paraules clau:

Notícies relacionades