Back to top

Crispació entre el professorat en un nou inici de curs

La comunitat educativa acusa el Departament d'Educació de no complir les promeses que se'ls ha fet en altres manifestacions i pocs dies abans de començar el curs, denuncien la falta de temps de preparació del nou curs i també la poca inversió que rep el sector.

La comunitat educativa diu prou, un curs més. A les portes de l'inici de les classes, els mestres tornen a plantar-se amb reivindicacions per la falta de recursos que pateixen. Sindicats i plataformes contra les retallades denuncien les condicions en què comença un altre curs l’educació pública. 

Una de les principals reivindicacions és l'avançament de la data de l'inici de les classes. Normalment, els alumnes tornaven a les aules una vegada passada la Diada catalana, l'11 de setembre. Enguany, per segon curs consecutiu, s'inicia abans: el 6 de setembre, aquest dimecres. Un canvi de dates que provoca una falta de temps per organitzar el curs i les classes. A banda, i com fa anys que arrosseguen, compten amb retallades que mai s'han arribat a revertir, sobretot de personal, mentre que les ràtios a les aules no paren d'augmentar. 

Amb tot, celebren alguns assoliments, com és la contractació dels 3.500 docents el curs anterior. Però alhora també lamenten que les ofertes que tenen ara mateix sobre la taula siguin menors que en manifestacions anteriors. 

Els sindicats conviden a tot el col·lectiu docent a participar en la vaga convocada pel dimecres dia 6 de setembre, el primer dia de curs.

Paraules clau:

Notícies relacionades