Back to top

Crítica i festa al Tomet de Sant Ganxet

El Tomet de Sant Ganxet ha tornat a ser el protagonista d'aquest dijous a la nit. Un Fossar Vell ple de gom a gom ha viscut la nit més crítica i festiva, que aquest any s'ha centrat en les eleccions municipals. Una festa que s'ha consolidat com la revetlla anticipada de Sant Pere.
Crítica i festa al Tomet de Sant Ganxet

La revetlla prematura de la nit del 27. El Tomet de Sant Ganxet al Fossar Vell és ja la cita imprescindible des de fa cinc anys, convertint-se en l'escenari més satíric, festiu i reusenc de la Festa Major de Sant Pere. Amb molta crítica i humor, el Tomet d'aquest any s'ha centrat, com no podia ser d'una altra manera, en les eleccions municipals. Sant Ganxet ha fet una crida a repetir els comicis presentant la seva candidatura. Una llista plena de personatges característics del món de Reus, com la mòmia del general Prim, el del balcó de Carnaval o l'Elefant del Trapezi. El vídeo projectat al campanar també ha volgut retre un especial i crític homenatge a les persones i entitats que aquest any han desaparegut, com el primer dia de Barraques, el Club de Futbol Reus Deportiu o l'Estraperlo. La festa ha continuat, com és habitual, amb música i dansa dirigida pel DJ No t'oblidis el mocador!, que ha fet ballar i embogir la multitud.

Paral·lelament, la plaça Evarist Fàbregas també s'ha submergit en la música amb el ball de revetlla a càrrec de l'Orfeó Reusenc. Després del sopar popular de bou i arròs, una banda de músics i l'Orfeó han interpretat grans hits musicals per a tots els públics. Dues cites que han convertit el 27 de juny en una prerevetlla més que consolidada.

Paraules clau: