Back to top

Crítica i sàtira contra la decisió de la FRAC de no fer rues al Carnaval de Reus

La decisió de la Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval contrasta amb altres poblacions de l’entorn que sí que celebraran rues itinerants coincidint amb la millora dels indicadors pandèmics.

A menys de 15 dies de Carnaval, la decisió de la FRAC de no celebrar les multitudinàries rues de dissabte i diumenge continua aixecant polseguera a Reus. A diferència d'altres municipis de l'entorn, la federació que agrupa la seixantena de colles de la ciutat, va decidir no dur a terme els principals actes de Carnaval de forma preventiva. Una decisió secundada des de la regidoria de Cultura.

Reus, en canvi, sí que comptarà amb la tradicional arribada del Carnestoltes, el ball de Carnestoltes i els set pecats Capitals, la rua Mortuòria i el ball de la Quaresma i les set virtuts.

Sàtira contra la decisió

La decisió de no tirar endavant les rues, presa fa un mes, es considera precipitada per altres agents del carnaval de la ciutat. Algunes de les colles han fet una curiosa versió de la cançó dels Nanos de Reus o altres iniciatives com el Cantaval, que ha dedicat una cançó a la mateixa FRAC.

El Cantaval sí que se celebrarà, com és habitual, el mateix divendres de Carnaval, dia 25 de febrer, amb la tradicional rua pels carrers del centre de la ciutat, mentre que, segons ha pogut saber Canal Reus, altres colles treballen en la possibilitat de fer actes alternatius per suplir la manca de celebració durant el cap de setmana.

Paraules clau:

Notícies relacionades