Back to top

Critiquen l'increment de controls a la Fira Medieval

Els organitzadors del mercat medieval que aquest cap de setmana s'organitza al Passeig de Misericòrdia asseguren que la crisi provocada pel brot de listeriosi a Andalusia ha incrementat els controls sobre les parades que participen de la festa.
Llicències per als paradistes de la Fira Medieval

Aquest cap de setmana té lloc el Mercat Medieval que des de fa quatre anys organitza l'associació de veïns del barri Monestirs. Un mercat que compta amb diverses parades on es pot comprar carn curada o cuinada. Segons els organitzadors de l'esdeveniment, enguany l'Ajuntament els ha reclamat els certificats de qualitat d'aquestes parades i ho atribueixen a la crisi de la carn d'Andalusia.

Aquesta setmana Berbel ha lliurat els documents a l'OAC, l'Oficina d'Atenció Ciutadana, després que tant la Guàrdia Urbana com el departament de Salut Pública de la ciutat els ho hagi requerit. Amb tot, l'Ajuntament nega que hi hagi hagut cap increment dels controls.

De fet, fonts consultades per Canal Reus, asseguren que fa anys que el consistori, a través del portal web, posa a disposició d'aquelles persones que s'instal·len provisionalment a la via pública, la possibilitat d'omplir una memòria sanitària de forma telemàtica. Aquest tràmit és d'obligat compliment per les parades que venen menjar i els foodtrucks.

Tampoc els carnissers de la ciutat han notat un increment dels controls. De fet, asseguren que la carn contaminada d'Andalusia no es comercialitza aquí.

Tampoc la Generalitat té constància que en aquells municipis on no estan transferides les competències de Salut Pública s'hagi intensificat el control de la carn que es comercialitza.

Paraules clau: