Back to top

Crítiques i nous interessats en la comunitat energètica d'Agro-Reus

Segons apunten des de l'Associació de Polígons Industrials de Reus, van tenir molt pocs dies per pensar-s'ho, tot i que, moltes empreses, veient el projecte, ara s'hi haguessin sumat. De fet, es plantegen impulsar més comunitats. Per la seva banda, la CUP, titllen de monopoli els percentatges de participació.

Reus ha impulsat la comunitat energètica del polígon Agro-Reus, gràcies, en bona part, als ajuts del Fons Next Generation. Una comunitat on només participaran 7 empreses privades, de les 281 que hi ha al polígon.

Les empreses només van disposar de tres o quatre dies per decidir si volien o no entrar en aquesta comunitat energètica. Uns tempos que es van establir perquè si no no es podien aprofitar els Fons Next Generation, que cobreixen més de la meitat de la inversió que faran aquestes empreses. Per tant, els propietaris no van tenir prou temps per avaluar el projecte i decidir si volien o no adherir-se.

Volen impulsar una segona comunitat energètica

Molts d'ells, de fet, van optar per no sumar-s'hi perquè l'ajuda no era segura, i quan van saber que sí que ho era, ja no van ser a temps. Ara, però, i segons asseguren des de l'Associació de polígons industrials de Reus, i vist l'èxit, sí que voldrien entrar. És per això que es veuen amb cor, de, quan sigui possible, impulsar una segona comunitat, ja sigui en aquest polígon o en un altre.

Un projecte que des de l'Ajuntament veuen amb molt bons ulls perquè ha de permetre la producció de plaques que es destinaran a l'autoconsum de les mateixes empreses i l'excedent repartir-lo en diferents equipaments públics. Des de l'oposició, però, critiquen que les presses han fet que s'hagin passat per alt molts aspectes importants com la distància amb el nucli de producció o l'orientació de les teulades per aprofitar el màxim d'energia possible.

A més, creuen que és descaradament clar que l'empresa Tecnol està en situació de superioritat, gairebé de monopoli, al tenir un 48% de participació. Tot plegat, s'ha exposat en una anàlisi econòmica, tècnic i social que ha fet el grup anticapitalista.

Daniel Rubio respon a la CUP

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, ha donat resposta a les acusacions de la CUP, titllant-los d'ignorants i assenyalant al Ministeri, que són els que assignen les ajudes.

Paraules clau:

Notícies relacionades