Back to top

Crònica d'una jornada negra al territori

Una jornada negra que l'acabàvem amb 2 morts, 2 persones amb ferides greus, 1 menys greu i 3 ferides lleus.
cronica

La jornada que va viure ahir dimarts, 14 de gener, el Camp de Tarragona quedarà gravada, per sempre, a la retina de tots els ciutadans

Les imatges que ens arribaven des de la càmera de seguretat d'una empresa de Tarragona ens mostraven el moment exacte en què es produïa una explosió en l'empresa química IQOXE situada a La Canonja.

L'espetec es va notar des de diversos punts del territori. Així ho confirmaven diversos usuaris a través de les xarxes socials a partir de les 18.40h. A partir d'aquí, els vídeos i les imatges de foc i fum van començar a circular a través de diverses plataformes, i la preocupació i la incertesa va començar a imperar al Camp de Tarragona.

Activat el PLASEQCAT

Protecció Civil activava a partir de les 19.15h el PLASEQCAT i demanava als ciutadans dels municipis de Tarragona, Salou, Vila-seca, Reus, Constantí, El Morell i La Canonja confinar-se a les seves cases, tancant portes i finestres.

Un total de 29 dotacions dels Bombers i 11 del SEM

reunio

Bombers per la seva banda traslladava un total de 29 dotacions fins al lloc dels fets per a l'extinció del tanc afectat i en la recerca de possibles persones atrapades.

El Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) mobilitzava un total d'11 unitats de l'equip radiològic, nuclear, biològic i químic, així com un helicòpter nocturn medicalitzat.

Balanç: 2 morts i 6 ferits

placa

A quarts de vuit del vespre arribava la pitjor de les notícies: el SEM confirmava la mort d'una persona al municipi de Torreforta, a 3 km de distància, per l'impacte d'una planxa metàl·lica d'una tona que hauria sortit disparada arran de l'explosió.

Pocs minuts abans d'arribar a les 9 de la nit, el balanç era aquest: 1 persona morta, dues persones amb cremades greus, 1 persona ferida menys greu i 3 més en estat lleu.

Les màximes autoritats presents a la reunió d'urgència del 112

gavinet crisi

Paral·lelament, les màximes autoritats del país es desplaçaven fins a l'edifici del CAT112 situat a la Reus, des d'on es va controlar tot l'operatiu, amb una reunió d'urgència del gabinet de crisi entre tots els agents implicats.

No obstant això, la informació no es traslladava a la ciutadania, fet que augmentava el sentiment d'incertesa i preocupació entre els veïns.

Una jornada negra que l'acabàvem amb 1 mort, 1 desaparegut - que aquest dimecres s'ha confirmat com la segona víctima mortal -, 2 persones amb ferides greus, 1 menys greu, i 3 ferides lleus.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades