Back to top

Crònica de la primera nit de toc de queda a Reus

Els carrers de la ciutat s'han buidat aquest diumenge a partir de les 22.00 h. Tret d'algun despistat o algun rider que portava menjar a domicili, no hi havia ni una ànima.

Com si de la Ventafocs es tractés, aquest diumenge quan el Campanar de Reus ha tocat les 10 de la nit, els carrers de la ciutat s'han buidat. El toc de queda s'ha aplicat de cop a la capital del Baix Camp, on només algun despistat passejava veient-se absolutament sol, molt probablement tornant cap a casa. 

Ja de per si, els diumenges a la tarda són desèrtics a la ciutat... però el cas d'aquest diumenge, 25 d'octubre, ha estat excepcional. D'entrada perquè els bars i restaurants fa una setmana que són tancats. I a més, perquè després de tot el cap de setmana parlant de l'estat d'alarma que havia d'aprovar el govern central i que esperava amb candeletes el govern autonòmic per aplicar el toc de queda, la gent ja s'havia fet la idea que calia ser aviat a casa. Per primer cop, segurament, el canvi d'hora no hi ha tingut més aviat res a veure. 

De fet, ni tan sols la Guàrdia Urbana de Reus ha activat un protocol específic per controlar la primera nit de toc de queda. S'espera que el dispositiu s'activi aquest dilluns de matinada. I és que aquest diumenge a la nit, els agents de la policia local s'han limitat a informar, precisament, a aquells despistats dels quals parlàvem abans. Amb tot... segons diuen fonts municipals, res greu a destacar. 

Toc de queda amb excepcions

Així doncs, i segons la Generalitat, no podem sortir des de les 22.00 h i fins les 06.00 h de casa. El confinament amb la boca petita s'aplicarà, de moment, de nit. I a l'espera que el govern català decideixi ampliar les restriccions de mobilitat al cap de setmana, el cert és que ben poca cosa es pot fer al carrer des de les 22.00 h i fins les 06.00 h amb la resta de mesures que ja hi ha aplicades.

Ara bé, si hom torna d'una funció teatral o del cinema, i ho fa amb l'entrada a la cartera, pot arribar a casa a les 23.00 h. El sector de l'esport també està demanant aquest tipus de tracte, tenint en compte que molta gent el practica quan acaba de treballar, i això, en molts casos, és a partir de les 21.00 h. 

Evidentment, també totes aquelles persones que tinguin feines essencials, que es trobin a càrrec de persones vulnerables, depenents o amb capacitats diverses, o que es vegin al ben mig d'una emergència justificada, podran sortir de casa per anar a la farmàcia, a treballar o a cuidar a qui faci falta. I els més matiners de tot que tinguin gossos, poden treure'ls a passejar a partir de les 04.00 h. En aquest cas, no s'espera que les protectores hagin de restringir l'adopció de gossos davant una onada de peticions tal com va passar durant el confinament més estricte, el del més de març. 

Paraules clau:

Notícies relacionades