Back to top

Cruset: "El present i el futur del Port està garantit"

Inversió, transformació, digitalització i creixement sostingut. Així ha volgut definir Josep Maria Cruset el seu pas per la presidència del Port de Tarragona que ha tancat públicament aquest dimecres el seu mandat a l'espera que durant els pròxims dies es faci efectiu el seu relleu al capdavant de l'Autoritat Portuària, motivat per la sortida de Junts del Govern de la Generalitat.

L'any 2018 va deixar l'alcaldia de Riudoms per encapçalar la presidència del Port de Tarragona i ara, 4 anys després, marxa amb el present i el futur de l'equipament garantit. Així ho ha afirmat Josep Maria Cruset aquest dimecres al Tinglado 1 del Moll de Costa, on ha fet un repàs del seu pas per l'Autoritat Portuària.

Inversió, transformació, digitalització i creixement sostingut. D'aquesta manera ha definit el seu pas per la presidència del Port de Tarragona que ha tancat públicament aquest dimecres el seu mandat a l'espera que durant els pròxims dies es faci efectiu el seu relleu al capdavant de l'Autoritat Portuària, motivat per la sortida de Junts del Govern de la Generalitat.

Cruset ha volgut destacar l'evolució física de les instal·lacions del Port, amb més de 100 milions d'euros d'inversió en 4 anys, però també ha volgut remarcar el canvi de percepció, tant de la ciutadania com de l'equip portuari, en la capacitat de creixement de la mateixa infraestructura.

En aquest sentit, ha remarcat l'impuls de la Zona d'Activitats Logístiques, amb les obres ja en marxa, l'augment de trànsit de mercaderies, situant el de Tarragona com el cinquè port de l'Estat o la millora en la seva intermodalitat.

De fet, en aquest darrer punt, Cruset ha anunciat la compra de 200.000 metres quadrats, entorn del complex educatiu de la Laboral per 8 milions d'euros. Uns terrenys que serviran per ampliar la terminal ferroviària de Boella, amb més de 50 milions d'inversió que permetran operar diàriament 16 trens de mercaderies.

Estiba i creueristes

Un mandat que acaba enmig del conflicte per la reformulació del sector l'estiba. En aquesta línia, ha afirmat que empreses i estibadors es troben enmig de negociacions, però que a poc a poc s'està recuperant el ritme de descàrrega i s'estan recuperant també escales que s'havien perdut en les darreres setmanes.

El president sortint també ha anunciat que el Port aspira a superar el rècord de 130.000 creueristes del 2019. Ho farà gràcies a la petició rebuda fa pocs dies per part de MSC Cruceros per fer 26 escales més a la ciutat de Tarragona la temporada vinent, el que suposarà, només amb aquesta operadora, l'arribada de 50.000 turistes.

Paraules clau:

Notícies relacionades