Back to top

C's Reus denuncia a Fiscalia la destrucció de nius d'aus protegides

Els fets es remunten al maig d'aquest 2021 quan, durant les tasques de poda i de retirada de nius de cotorres, els operaris haurien destruït nius i exemplars de caderneres, falciots i pardals.

El grup municipal de Ciutadans a Reus ha posat aquest dijous en coneixement de la fiscalia la destrucció de nius d'aus protegides que s'hauria produït el passat mes de maig a la zona de Mas Iglésias.

Segons la formació taronja i a través del testimoni de diversos veïns de la zona, els fets es remunten al maig d'aquest 2021 quan, durant les tasques de poda i de retirada de nius de cotorres, els operaris haurien destruït nius i exemplars de caderneres, falciots i pardals, que són espècies protegides.

La seva portaveu, Débora García ha explicat que van "tallar branques sense haver retirat els nius que tenien cries i, per això, alguns pollets van morir i d'altres van quedar malferits".

L'objectiu de portar el cas a fiscalia és "evitar que un cas així es torni a repetir", segons la mateixa García.

L'Ajuntament respon 

Segons expliquen fonts municipals a Canal Reus, el consistori va realitzar una informe per donar resposta a les preguntes formulades sobre aquesta qüestió pel Grup Municipal de Ciutadans.

En aquest document es detalla, segons les mateixes fonts, que els nius retirats corresponen només a dues espècies de cotorres, cotorra argentina i cotorra de Kramer, catalogades com espècies invasores i que poden suposar un problema de seguretat pel pes al qual poden arribar els seus nius.

Una informació que no contradiu la versió de Ciutadans, qui assegura que va ser durant aquesta poda i retirada de nius de cotorres, quan es van destruir nius d'aquestes espècies protegides abans esmentades.

Paraules clau:

Notícies relacionades