Back to top

Cuidar la nostra pell, imprescindible a l'estiu

Factors com el sol, la calor i la suor empitjoren les condicions de la pell, de manera que a l'estiu cal tenir-ne una cura especial

La cura de la pell, requisit indispensable per passar un bon estiu. El sol, la calor, la suor i la fricció de la roba són alguns dels factors que empitjoren les condicions de la pell, per això l'estiu és una època en què ens cal tenir una cura especial d'aquest òrgan.

Durant l'estiu la pell està exposada a més riscos a causa de l'augment de sudoracions, la fricció de la roba, el risc d'infeccions i la duresa del sol. Consells com utilitzar protecció solar, seguir una alimentació rica en antioxidants i mantenir una ingesta adequada d'aigua faran que la nostra pell sigui més saludable. 

La protecció solar: l'arma per prevenir els càncers de pell

L'element clau per a la cura de la pell és la protecció solar, que cal utilitzar en qualsevol activitat que suposi una exposició al sol, com fer caminades o esport; i aplicar-la a casa per assegurar que la pell l'absorbeix. S'han d'evitar les cremades i altres danys perquè en un futur poden desenvolupar-se en altres patologies com melanomes o càncer de pell.

crema solar protecció cremada sol estiu pell cancer pell dermatoleg

Segons el dermatòleg Toni Azón, de l'Hospital Sant Joan de Reus, "cada dany que li produeixes a la teva pell en forma de cremada suposa alteracions a l'ADN de la pell i queda acumulat". A més, alerta que "cada cop veiem casos de gent més jove amb càncer de pell i sabem que la proporció de casos en els últims anys ha anat escalant de forma progressiva". Azón assegura que cal protegir la pell i evitar les cremades des de la infantesa i durant tota la vida, ja que els danys provocats s'acumulen i cal fer una bona prevenció des de ben petits.

Aliments antioxidants, hidratació i roba transpirable

A banda de la protecció solar, la pell també es pot cuidar a través de l'alimentació i la hidratació. Fer àpats frescos, poc calòrics, amb una gran aportació d'aigua i amb ingredients antioxidants ajuden a tenir menys calor i digestions més lleugeres. Alguns exemples d'aliments antioxidants són els fruits vermells, la pastanaga, el tomàquet, el bròquil i les ametlles, aliments que garanteixen una bona depuració dels elements oxidants i aporten qualitats beneficioses a la pell.

menjar ingredients antioxidants healthy

Pel que fa a la hidratació, cal tenir en compte tant l'externa, amb cremes corporals, com la interna, a partir de la ingesta d'aigua. En plena onada de calor, cal tenir una cura especial sobre la pell i evitar les hores de més sol. Altres mesures importants per al dia a dia són dutxar-se amb freqüència, aplicar sabons dermatològics i evitar dur roba ajustada que no permeti una transpiració adequada.

Paraules clau:

Notícies relacionades