Back to top

Cultura crítica enmig de la natura

La quarta edició del Festival Proscrits ha volgut generar un pensament crític al voltant de les conseqüències de la guerra.

La Torre del Valent de l'Aleixar ha tornat a acollir el Festival Proscrits, una iniciativa de petit format ubicada en un indret natural idíl·lic i amb un propòsit reflexiu. La quarta edició del Festival Proscrits és la consolidació d'un projecte que va néixer en una reunió d'amics vinculats a les arts escèniques, amb l'ambició d'esdevenir una proposta cultural que viatja més enllà de l'entreteniment per generar un pensament crític en els espectadors.
 
Un dels aspectes més valorats pels assistents ha estat el paisatge natural que envolta l'indret que acull el festival. A més, la principal novetat del Proscrits 2022 ha estat el mercat artesanal previ a l'acte, que ha anat acompanyat d'espectacles de màgia i de l'atracció El Viatge, de la companyia Tombs Creatius. L'organització s'ha mostrat satisfeta perquè, malgrat la pandèmia, no han hagut de cancel·lar cap edició, des que van iniciar el projecte l'any 2019.

Festival Proscrits 2022 l'aleixar

La guerra com a eix temàtic de l'edició

A causa del conflicte entre Rússia i Ucraïna, l'edició d'enguany ha girat al voltant de la guerra i ha comptat amb dos espectacles que hi estaven relacionats. El primer ha estat 'Mort a les cunetes', un muntatge teatral a càrrec de l'artista Nan Valentí, que narra la història de La Fossa de Can Maçana. El segon, 'El Gran Final': un espectacle de clown contemporani i teatre gestual, de la mà de Bucraá Circus.

Paraules clau:

Notícies relacionades