Back to top

La CUP exigeix a Junts per Riudoms transparència sobre el finançament de la seva campanya electoral

La CUP denuncia "una relació poc ètica entre una entitat privada, el grup municipal de Junts per Riudoms a l'Ajuntament i els actes electorals de Junts per Riudoms". Junts nega cap mena de 'mala praxi'

La CUP ha volgut assestar un cop a mitja campanya electoral a Riudoms. Els anticapitalistes, que no concorren a les eleccions, han denunciat públicament aquest divendres que el partit Junts per Riudoms hauria pagat la campanya electoral a través d'una entitat privada, batejada amb el nom 'Riudoms 1001siona'. 

Els cupaires han exposat que els grups municipals tenen una assignació de l'Ajuntament de Riudoms, una quantitat que varia en funció dels regidors. Els diners, però, només es poden destinar a "atendre les despeses relacionades amb el funcionament del grup polític" segons la normativa, però mai a pagar despeses electorals.

Sempre segons els anticapitalistes, durant l'any 2022, es va pagar el lloguer d'un local, que no és l'actual local de campanya. Un local on hi està registrada l'esmentada entitat 'Riudoms 1001siona' i que, segons denuncien, es tracta d'un pis propietat d'un antic regidor i que encara manté relació amb el consistori.

A la CUP salten les alarmes quan un dels actes de pre-campanya on Junts lloga un espai municipal, ho fa a través d'aquesta entitat, 'Riudoms1001siona', i no sota el nom del mateix partit polític com s'hauria d'haver fet, segons els cupaires. Davant aquesta informació, es reafirmen en una relació "poc ètica entre una entitat privada, el grup municipal de Junts per Riudoms a l’Ajuntament i els actes electorals de Junts per Riudoms.

Els cupaires han demanat que Junts doni explicacions públiques, que exposi les despeses que han dut a terme durant la campanya i que expliqui la relació econòmica que existeix amb aquesta entitat.

Junts es defensa

Junts per Riudoms no ha tardat a pronunciar-se. Han remarcat que "Riudoms1001siona és una entitat creada pels membres de l'equip de govern per tal de poder-hi ingressar, de manera legal, les aportacions de regidors i regidores". A més, han volgut deixar clar que aquests moviments es fan de manera "legal, transparent i pública".

Paraules clau:

Notícies relacionades