Back to top

El curs escolar arrancarà el 14 de setembre

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en una entrevista a RAC1, assegura que es plantegen aules amb més de 15 alumnes.
Escola

Josep Bargalló ha assegurat aquest divendres que el curs escolar començarà el 14 de setembre i que ho farà amb grups "segurament de més de 15 alumnes".

Així ho ha afirmat en una entrevista a RAC1, tot i que admet que s'està acabant de definir el protocol amb el departament de Salut de la Generalitat. Diu el conseller d'Educació que no canviarà el calendari però que "cal estar preparats per a qualsevol cosa en qualsevol moment". 

Segons Bargalló, s'està a l'espera de les indicacions pel que fa a distàncies i agrupacions, i no descarta que es pugui prendre la temperatura als alumnes en arribar a l'escola. De fet, diu el de Torredembarra que no sembla lògic que obrin primer d'altres equipaments i establiments abans que les escoles. 

Distància d'1,5 metres

L'escenari que hi ha ara mateix sobre la taula és el del retorn a una escola oberta a tothom, amb prioritat per la presencialitat sobretot a infantil i a primària. En aquests nivells, no es planteja una rotació d'alumnes. 

Ara bé, la distància de seguretat que estableix la nova normalitat, i que ha aprovat aquesta setmana el Consell de Ministres, contempla una separació interpersonal d'1,5 metres, el que obligarà a fer torns per entrar i sortir de l'escola, anar al pati o a dinar. Obre la porta a què es pugui, de fet, dinar, en espais que no siguin el menjador. 

Protocol en cas de sospitós

Si es detectés un cas, segons el conseller, hi haurà protocols de com actuar, confinar en condicions l'individu i si cal, tancar el centre. Ara bé, també assegura que s'ha de garantir que tots els alumnes puguin prendre el material indispensable i necessari a casa per si cal retornar a un estadi de confinament on l'ensenyament sigui telemàtic. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades