Back to top

Curses rogaine, el plat fort de la FiraEsport

Aquest cap de setmana s'ha celebrat a Vilanova d'Escornalbou la setena edició de la FiraEsport, una fira que vol promocionar l'esport amb activitats pensades per a tota la família. A més curses de BTT i caminades, enguany ha comptat amb una cursa d'orientació rogaine de sis hores del Campionat de Catalunya.
mapa

Curses, exhibicions, tornejos i caminades han estat les principals activitats que s'han inclòs dins la FiraEsport, un esdeveniment que va néixer amb la voluntat d'incloure esport i entreteniment per a tota la família. El plat fort d'enguany, però, ha estat una rogaine de 6 hores del Campionat de Catalunya, és a dir, una modalitat de cursa d'orientació que es basa en trobar diversos punts que estan marcats en un mapa. Tal com diu la directora de la cursa, Gemma Solé, "els punts que són més fàcils de trobar, més a prop de camins i senders, tenen una puntuació més baixa, i els més llunyans del centre de competició tenen una puntuació més alta, llavors l'estratègia dels corredors és anar a trobar el màxim de punts durant les sis hores".

Un membre de la parella de guanyadors de la rogaine i campió d'Europa de l'any passat, Albert Herrero, ens explica que el que fa per preparar-se és "treball de córrer, normalment per natura, i intentant que sigui amb desnivell, i ho combino també amb bicicleta. Llavors, el que és la preparació específica d'orientació i rogaine, el que fem és fer entrenaments específics d'orientació". Una altra parella de participants, Adrian Yañez i Míriam Carretero, diuen que "en portem fent unes quantes i aquesta especialment se'ns ha fet molt dura pel clima, per la calor, i també perquè és una zona amb molt de desnivell".

La fira és un esdeveniment molt important pel poble, ja que són cinc-cents habitants i acullen uns dos mil visitants. Segons Sergi Ciurana, alcalde de Vilanova d'Escornalbou, "és evident que això tira endavant gràcies a la participació de, bàsicament, tot el poble (...) aquí estem rondant els cent voluntaris".

FiraEsport es complementa amb exhibicions i masterclass, però també amb activitats per a la canalla com inflables, llits elàstics, cotxes a pedals, un aerotrim o un trenet que es passeja per la zona.

Notícies relacionades